Menu
Profili
Gjuhe
Shtëpi KLONIMI / RRËNJËZIMI Mjetet e mbirjes / klonimit Jiffy 41mm- Peleta 1 pc. - fishekë kokosi për mbirje

Jiffy 41mm- Peleta 1 pc. - fishekë kokosi për mbirje

Çmimi: 14.00lek
  • Kodi:
    455
  • Pesha:
    0.010 kg

Blloqe të fryra për farat dhe prerjet

 

 

Substrat i përshtatshëm dhe i sigurt për mbirjen e farës dhe rrënjosjen e copave (kloneve). Kur ujiten, fryhen dhe janë gati për përdorim. Blloqet janë të përforcuara me një mbështjellës letre të biodegradueshme që i mban të paprekura, ndërsa rrënjët mund të rriten lehtësisht përmes saj.

 

 

Udhëzime:
 
Mbushni një tabaka me 2 centimetra e gjysmë ujë, fishekët do të thithin të gjithë lagështinë dhe do të zgjerohen në lartësinë e plotë prej rreth 2, 3-4 centimetra . Kjo mund të marrë pelet 30 deri në 60 minuta për të thithur plotësisht ujin, dhe në kushte më të thata, ata mund të kërkojnë më shumë ujë për t'u hidratuar plotësisht. Nëse ka mbetur ujë i tepërt në tigan, derdhni para se të mbillni farat.
 
 
 
 

Procesi i klonimit, si dhe procesi i rrënjëzimit, janë dy faza delikate në ciklin jetësor të bimëve, prandaj është një detyrë e rëndësishme për kultivuesit që të zgjedhin produktet dhe teknologjinë e duhur për të siguruar rezultate të shkëlqyera.

- +
Shtoje tek Lista e deshirave

Porosit pa regjitrim

Vetëm 3 fusha për të plotësuar
Ne do t'ju kontaktojmë për të finalizuar porosinë

Peizazhi:

 

Pas hidratimit, peletat kryejnë funksionin e një tenxhereje të mbushur me baltë. Farat janë të thara në thellësinë e duhur në majë të peletave, zakonisht me dy fara të mbjella në çdo pelet në rast se njëra nga farat nuk arrin të mbijë. Aled i cili, duke mbuluar peletat me një shtresë të nylonit mban lagështi gjatë germimit, kështu që peletat nuk kanë nevojë për ujitje shtesë derisa farat të mbijnë. Pasi të shfaqen fidanët, nyloni hiqet dhe bimët kërkojnë vetëm kujdes bazë që të vazhdojnë të rriten mirë.

 

 

Kujdesuni për fidanët:

 

Shumica e fidanëve në kultivimin e sallatave kërkojnë gjashtë deri në tetë orë dritë dielli, prandaj vendosini pranë një dritareje. Një medli i bizeleve në petë mban lagështinë mirë, por bimët duhet të ujiten kur sipërfaqja e peletit fillon të thahet. Hidhni 2 centimetra e gjysmë ujë në tigan, duke i lejuar peletat të thithin sasinë e lagështisë që u nevojitet. Pasi sipërfaqja e petës të bëhet e lagësht, uji i mbetur hidhet nga tigani. Petat e fërtitura përmbajnë pleh për të ushqyer fidanët derisa të transplantohen, kështu që nuk ka nevojë të shtohen plehërat më tej..