Menu
Profili
Gjuhe

MULTIENZYM 5L - suplement enzimë

Çmimi: 12,681.00lek
  • Kodi:
    313
  • Pesha:
    5.500 kg

Enzimat janë themelore për rritjen e suksesshme të bimëve.

 

 

Ato janë proteina të cilësisë së lartë që përmbajnë aminoacide me një funksion të koduar gjenetikisht. Ky kod gjenetik luan një rol vendimtar në aktivitetin dhe funksionin e enzimave. Pa praninë e enz imi, disa ndryshime kimike do të duheshin qindra milionë vjet, ndërsa me praninë e enzimave, ato ndodhin brenda njëzet milisekondave. Enzimat janë gjithashtu përgjegjëse për lirimin e energjisë nga substancat e absorbuara.  Kështu, lëndët ushqyese shndërrohen në produkte me tulla - mbeturina mund të përpunohen, rezervat e grumbulluara.

 

 

House & Garden Multi Zyme është një nxitës i dobishëm i rritjes; është i pasur me enzima, koenzyme dhe vitamina.  Multi Zyme përshpejton dhe lehtëson rritjen. Ai shkatërron dhe shkatërron rrënjët e vdekura kur ujit, duke rritur rezistencën e bimës. Enzimat i kthejnë lëndët ushqyese  në "copa lehtësisht të tretshme" që absorbohen lehtësisht nga bima.  Efekti optimal: Çdo enzimë ka një vlerë optimale. Kur arrihet, aktiviteti i enzimës është më i lartë.

 

 

Nëse gjendja e enzimës është larg vlerës optimale, struktura mund të ndryshojë ashpër dhe veprimi mund të bjerë ose proteina mund të humbasë funksionet e saj. Prandaj, ka disa faktorë që duhet të vërehen me kujdes: niveli pH i nëntras nuk duhet të jetë as i lartë, as i ulët. Temperatura e dhomës si dhe ajo e substratit janë gjithashtu të rëndësishme për arritjen e rezultateve optimale.

 

 

Çfarë janë enzimat dhe pse janë të rëndësishme?

Enzimat janë molekula proteinike që punojnë si katalizator në metabolizëm, për çdo detyrë ekziston një lloj i veçantë enzime. Enzimat janë elemente të vogla të pavarura, ato:

 

- Veproni në mënyrë të pavarur, pavarësisht nga qelizat, duke përfshirë edhe ekstraktet.

- Qëndroni të paprekur për një kohë të gjatë dhe funksioni i tyre mund të përsëritet në mënyrë të përsëritur (ndonjëherë ditë në një kohë) derisa të jenë të rraskapitur.

- Qelizat e vjetra hiqen dhe zëvendësohen me të reja.

- Pjesët e kalbur të bimës konsumojnë oksigjen, kështu që është e rëndësishme t'i hiqni ato nga bima.  Enzimat thyejnë këto pjesë të kalbur duke formuar një produkt përfundimtar që është një ushqim shtesë për rrënjën (dekstrose)

 

 

- +
Shtoje tek Lista e deshirave

Porosit pa regjitrim

Vetëm 3 fusha për të plotësuar
Ne do t'ju kontaktojmë për të finalizuar porosinë

Aplikimi: Përdorni Multi Zyme gjatë sezonit të rritjes. Përgatitni rezervuarin e ushqimit si më poshtë: së pari shtoni një lëndë ushqyese bazë (p.sh. Toka A§B, Hydro ose Cocos). Sigurohuni që rezervuari të ofrojë pH dhe përcjellshmërinë e duhur të ujit. Pastaj shtoni Multi Zyme . Rezervuari është gati për lotimin e parë.

 

Këshillë: Përdorni Multi Zyme gjatë sezonit të rritjes dhe gjatë ujitjes për të shkatërruar rrënjët e vdekura. Filloni të shtoni Multi Zyme dy javë pas mbjelljes . Kjo është periudha në të cilën bima ndërton elasticitetin e saj dhe rrit përthithjen për të forcuar dhe forcuar.