Menu
Profili
Gjuhe
Shtëpi INSTRUMENTET MATES PH dhe EC TESTERS TESTERËT Fertometri - testues i pjellorisë së tokës

Fertometri - testues i pjellorisë së tokës

Çmimi: 3,820.00lek
  • Kodi:
    537
  • Pesha:
    0.300 kg

Fertometri është një EC-metër që mat nivelin e përçueshmërisë elektrike në tokë, duke matur kështu sasinë e kripërave në nënshtresë.

Zakonisht është e vështirë të gjykohet nëse bimët duhet të fekondohen . Me këtë pajisje të shkëlqyer ju mund të shmangni lehtësisht gabimet në këtë drejtim. Fertometri funksionon në të njëjtin parim si impianti. Ashtu si rrënjët e një bime , ajo thith lëndët ushqyese nga toka.

Duke matur sasinë e substancave të gëlltitura, mund të përcaktohet nëse ka mbetur mjaftueshëm lëndë ushqyese në substrat. Këto lëndë ushqyese të absorbueshme quhen jone dhe përbëhen kryesisht nga azoti, lëndë ushqyese kryesore për bimët gjatë sezonit të rritjes.

- +
Shtoje tek Lista e deshirave

Porosit pa regjitrim

Vetëm 3 fusha për të plotësuar
Ne do t'ju kontaktojmë për të finalizuar porosinë