Menu
Profili
Gjuhe
Shtëpi KLONIMI / RRËNJËZIMI Mjetet e mbirjes / klonimit Jiffy fishekë 41 mm 100 copë. - Peleta kokosi për mbirje

Jiffy fishekë 41 mm 100 copë. - Peleta kokosi për mbirje

Çmimi: 1,195.00lek
  • Kodi:
    32
  • Pesha:
    0.700 kg

Blloqe të fryrë për farat dhe prerjet

 

Substrat i përshtatshëm dhe i sigurt për mbirjen e farës dhe rrënjosjen e copave (kloneve). Kur ujiten, fryhen dhe janë gati për përdorim. Blloqet janë të përforcuara me një mbështjellës letre të biodegradueshme që i mban të paprekura, ndërsa rrënjët mund të rriten lehtësisht përmes saj.
 
Udhëzime:
 
 
Mbushni tabaka me   2 inç e gjysmë ujë. Peletët do të thithin plotësisht nga lagështia dhe do të zgjerohen në lartësinë e plotë prej rreth 2, 3-4 centimetra. Kjo mund të marrë pelet 30 deri në 60 minuta për të thithur plotësisht ujin, dhe në kushte më të thata, ata mund të kërkojnë më shumë ujë për t'u hidratuar plotësisht. Nëse ka mbetur ujë i tepërt në tigan, derdhni para se të mbillni farat.
 
Procesi i klonimit, si dhe procesi i rrënjëzimit, janë dy faza delikate në ciklin jetësor të bimëve, prandaj është një detyrë e rëndësishme për kultivuesit që të zgjedhin produktet dhe teknologjinë e duhur për të siguruar rezultate të shkëlqyera.
- +
Shtoje tek Lista e deshirave

Porosit pa regjitrim

Vetëm 3 fusha për të plotësuar
Ne do t'ju kontaktojmë për të finalizuar porosinë
Peizazhi:
 
Pas hidratimit, peletët kryejnë funksionin e një vazoje plot dhe. Farat mbillen në thellësinë e duhur në majë të peletit, zakonisht me dy fara të mbjella në çdo topth, në rast se njëra prej farave nuk mbin. Megjithatë, mbulimi i peletave me një shtresë najloni ruan lagështinë gjatë mbirjes, kështu që peletat nuk kanë nevojë për lotim shtesë derisa farat të mbijnë. Pasi të shfaqen fidanët, najloni hiqet dhe bimët kërkojnë vetëm kujdes bazë për të vazhduar të rriten mirë.
 
 
Kujdesi për fidanët:
 
Shumica e fidanëve për kultivim të brendshëm kërkojnë gjashtë deri në tetë orë rrezet e diellit, kështu që vendosini pranë një dritareje. Përzierja e torfe në pelet ruan mirë lagështinë, por bimët duhet të ujiten kur sipërfaqja e peletit fillon të thahet. Hidhni 2 centimetra e gjysmë ujë në tigan, i cili do të lejojë peletët të thithin sasinë e lagështisë që u nevojitet. Pasi sipërfaqja e peletit të laget, uji i mbetur derdhet nga tigani. Peletat Jiffy përmbajnë pleh për të ushqyer fidanët deri në transplantim, kështu që nuk ka nevojë të shtoni plehra shtesë.