Data: 19 Gusht 2018
Ka shumë metoda për mbirjen e farave (në një gotë të mbushur me ujë, një tenxhere të vogël plot me substrat etj.). Në këtë artikull do të shikojmë metodën më të zakonshme, përkatësisht mbirjen në një peshqir të lagur.
HAPAT:
1. Merrni një pjatë ose ndonjë pjatë të sheshtë dhe disa peceta letre.
2. Vendosni farat tuaja midis dy pecetave letre.
3. Lagni pecetat dhe mbajini të lagura për 3/4 ditët e ardhshme. Nëse dëshironi, mund të përdorni një përzierje prej 100 ml ujë rubineti me 1 ml peroksid hidrogjeni. Ju gjithashtu mund të përdorni vetëm ujë.
4. Pas 3-4 ditësh mund të shihni që farat tuaja kanë mbirë. Nëse jo, zëvendësoni pecetat me të reja, gjithashtu të lagura.
5. Thithni pak Jiffy në ujë kokosi për t'i hidratuar. Ky proces zgjat disa minuta. Ju mund të shtoni një stimulues rrënjë në ujë (ndiq udhëzimet e prodhuesit).
6. Pasi peletat tuaja të torfe të jenë hidratuar, bëni një vrimë të vogël në secilën dhe vendosni lehtë farat e mbira në vrima, gjithmonë me rrënjën e vogël poshtë (shih foton). Mbuloni farat me një shtresë të hollë nga sipërfaqja e sipërme e peletave (rreth 5 mm).
7. Me pak durim, pas 3-4 ditësh do të shfaqen bimët e para.
8. Brenda pak ditësh fidanët tuaj do të jenë gati për mbjellje, qoftë në vazo/enë ose në tokë. Vini re se mund të përmirësoni raportin tuaj të mbirjes duke përdorur acidin giberelik - më i zakonshëm që përdoret për mbirjen e farave të vjetra. Nëse farat tuaja i mbani të ngrohta ndërsa mbijnë, procesi do të jetë më i shpejtë, por mbani mend se edhe pecetat do të thahen më shpejt! Do t'ju duhet të kontrolloni me kujdes nivelin e lagështisë për t'i mbajtur farat gjithmonë të lagura, por jo të njomura me ujë. Është më mirë që farat të mbijnë duke i mbajtur në një vend të ngrohtë, të ajrosur dhe të errët.
Periudhat e përmendura në këtë publikim janë vetëm indikative; disa fara mund të mbijnë pas 48 orësh, ndërsa të tjerat mund të zgjasin 10 ditë ose më shumë. Jini të durueshëm dhe rinovoni pecetat tuaja të lagura çdo 3-4 ditë.
Për më shumë informacion të dobishëm, shihni artikujt tanë të tjerë në BLOG. Ekipi i GrowshopMania ju uron mbarështim të suksesshëm!
Lini një koment